top of page

Δράση πρόληψης της έμφυλης βίας σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015 ξεκίνησε η δράση «Πρόληψη για την Έμφυλη Βία στα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» με πρωτοβουλία των στελεχών του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας. Η πρόληψη της έμφυλης βίας αποτελεί βασικό στόχο του Κέντρου Συμβουλευτικής και ως εκ τούτου σχεδιάστηκε και ξεκίνησε η υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης, κατόπιν σχετικής έγκρισης από το Υπουργείο Παιδείας. Η παρέμβαση υποστηρίζεται ενεργά από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου με τη συμμετοχή μίας ακόμη ψυχολόγου. Η δράση θα διαρκέσει έως τις 7 Μαΐου και έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τα κοινωνικά στερεότυπα και τις έμφυλες διακρίσεις.


Στη παρέμβαση συμμετέχουν σχολεία Β’θμιας εκπαίδευσης του Δήμου και συγκεκριμένα μαθητές και μαθήτριες της Β’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου. Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου με τη συνεργασία των συλλόγων διδασκόντων επισκέπτονται τις σχολικές μονάδες και συζητούν με τους μαθητές. Μέσα από τη βιωματική μάθηση, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με ζητήματα που αφορούν το φύλο και τις διαφυλικές σχέσεις.


Η δράση έχει βρει θετική ανταπόκριση στα σχολεία και πρόθεσή μας είναι να επαναληφθεί κατά το επόμενο σχολικό έτος, ώστε να καλύψει τις ανάγκες όλων των σχολικών μονάδων της περιοχής.


RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
bottom of page