top of page

1η Δεκέμβρη: Ημέρα αφύπνισης. Αγαπώ το σώμα μου , φροντίζω για σένα και για μένα

Το Συμβουλευτικό Κέντρο συμμετείχε στη δράση ευαισθητοποίησης που υλοποιήθηκε από τον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας σε συνεργασία με το Π.Ε.Δ.Υ. Δραπετσώνας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS.

Ο Δήμος μας μέσα από μια πολυμορφική ολοήμερη (από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα) εκδήλωση επεδίωξε να ευαισθητοποιήσει το κοινό, ώστε να πάρει θέση ενεργού πολίτη, απέναντι στο θέμα του ιού, έχοντας τη σωστή ενημέρωση. Η μαία του ΠΕΔΥ Δραπετσώνας μαζί με σπουδάστριες Νοσηλευτικής του ΤΕΙ, ενημέρωσαν τους πολίτες σχετικά με το AIDS και τη σημασία της αντισύλληψης, ενώ τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών συζήτησαν με νέους ανθρώπους για το τι σημαίνει υγιής και ισότιμη συντροφική σχέση. Η εκδήλωση περιελάμβανε επίσης εικαστικές δραστηριότητες, διανομή ενημερωτικού υλικού, καθώς και συλλογή φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου μας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου καθώς και το Παράρτημα Ρομά Διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας.

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, καταγράφονται ετησίως κατά μέσο όρο 900 νέες διαγνώσεις HIV/AIDS. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ σχεδόν το 10% των νέων διαγνώσεων HIV στην Ελλάδα αφορά σε εφήβους και νέους 15- 24 ετών. Η πρόληψη και η ολοκληρωμένη ενημέρωση του πληθυσμού και κυρίως της κρίσιμης ηλικιακής ομάδας των εφήβων και νέων σχετικά με τον HIV και το AIDS κρίνονται απαραίτητες στον αγώνα για την προφύλαξη και την μείωση των νέων κρουσμάτων.




RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
bottom of page