top of page

Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών 2017- Δελτίο Τύπου


Δελτίο Τύπου

Η 25η Νοεμβρίου αναγνωρίζεται διεθνώς ως η Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, τονίζοντας τη σοβαρότητα αυτού του φαινόμενου, ως μια μορφή καταπάτησης των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου που εγείρει νομική και πολιτική προστασία.

Η βία κατά των γυναικών, σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική ή λεκτική, έχει σοβαρές επιπτώσεις σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο, μας αφορά όλες και όλους και χρειάζεται να αντιμετωπιστεί άμεσα και καθολικά. Κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα να ζει τη ζωή της χωρίς την απειλή της βίας. Το να σπάσουμε τη σιωπή αποτελεί το πρώτο βήμα για την αλλαγή της κουλτούρας της έμφυλης βίας.

Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών συνεχίζουν να προσφέρουν καθημερινά τις υπηρεσίες ψυχολογικής, κοινωνικής, νομικής και εργασιακής στήριξης σε όλες τις εξυπηρετούμενες ενώ με αφορμή τη συγκεκριμένη μέρα θα συμμετέχουν στη δράση ευαισθητοποίησης που διοργανώνει το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS με σύνθημα: 1η Δεκεμβρίου: «Ημέρα αφύπνισης- Αγαπώ το σώμα μου- φροντίζω για μένα και για σένα».

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει διαδραστικές στάσεις ενημέρωσης, μουσικό δρώμενο, συλλογή φαρμάκων, διανομή έντυπου υλικού και θα διεξαχθεί στην πλατεία Νίκης, ώρες 11.00 με 16.00. Κατά τη διάρκεια της δράσης τα στελέχη του Κέντρου θα ενημερώνουν το κοινό για την λειτουργία της δομής και θα συζητούν με εφήβους και νέους με στόχο την ανάπτυξη προβληματισμού γύρω από τις ισότιμες και υγιείς ερωτικές σχέσεις.



RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
bottom of page