top of page

Δράσεις Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Κερατσινίου- Δ



Προκειμένου η έμφυλη βία να εξαλειφθεί θα πρέπει να μειωθούν τα αίτια που την παράγουν. Οι δράσεις πρόληψης, οι οποίες στοχεύουν στην έμφυλη βία πριν καν αυτή εμφανιστεί, κατέχουν μεγάλη βαρύτητα στον αγώνα για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Η πρωτογενής πρόληψη μπορεί σταδιακά να συμβάλλει στη βελτίωση της κοινωνικής και οικονομικής θέσης της γυναίκας. Η ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών ξεκινά από τη βάση ότι η βία κατά των γυναικών δεν είναι ένα προσωπικό πρόβλημα, αλλά μια καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Η ενεργοποίηση του ευρύτερου πληθυσμού ενάντια στη βία κατά των γυναικών, η επίγνωση γύρω από τα δικαιώματα των γυναικών και η διάχυση της πληροφόρησης για τους τρόπους και τους φορείς αντιμετώπισης της έμφυλης βίας αποτελούν βασικές προτεραιότητες για την εξάλειψη της βίας.


Σε αυτό το πλαίσιο, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας από την αρχή της λειτουργίας του έχει οργανώσει μια σειρά από δράσεις πρόληψης που απευθύνονται σε διαφορετικές ηλικίες:


Βιωματικές δράσεις για παιδιά Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης


«Κατανοώντας τη διαφορετικότητα και τις αντιθέσεις μέσα από το παιγνίδι». Βιωματική δράση για παιδιά 7- 12 ετών σε συνεργασία με τις δημοτικές βιβλιοθήκες του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.


«Ευαισθητοποίηση για την ισότητα των φύλων σε μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων – Η φυλακή του φύλου». Αγόρια και κορίτσια συζητούν για τα στερεότυπα που υπάρχουν για το φύλο και για το πώς επηρεάζουν την ζωή τους και τις σχέσεις τους.


Βιωματικές δράσεις για παιδιά Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης


«Δράση πρόληψης της έμφυλης βίας στα σχολεία». 290 μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής συζητούν για την ισότητα των φύλων και τις διαφυλικές σχέσεις. Σχολεία που συμμετείχαν: 1ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας, 2ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας, 1ο Ενιαίο Λύκειο Δραπετσώνας, 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Δραπετσώνας, 1ο Ενιαίο Λύκειο Κερατσινίου, 3ο Ενιαίο Λύκειο Κορυδαλλού.


Δράσεις ευαισθητοποίησης που απευθύνονται σε ενήλικες


«Δύο προσωπικές ιστορίες, ένα δυνατό μήνυμα. Σπάσε τη σιωπή». Με αφορμή τη Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών 2014.


«Οι γυναίκες μιλούν για τις γυναίκες» Εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα της Γυναίκας 2015.


«Η έμφυλη βία μας αφορά όλους». Ομάδες συζήτησης για την έμφυλη βία με τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας.


«Η πόλη στοχεύει ενάντια στη βία». Δεκαήμερο για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών με αφορμή την Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών 2015.





RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
bottom of page