top of page

Δράσεις Πρόληψης για την Έμφυλη Βία στα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής μας


Με αφορμή την 8η Μαρτίου, που έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας αφιέρωσε το μήνα Μάρτιο σε δράσεις Πρόληψης για την Έμφυλη Βία στα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής μας.

Η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας αποτελούν σταθερούς στόχους του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης, στο πλαίσιο της πρόληψης και καταπολέμησης όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών. Οι δράσεις που αφορούν την σχολική κοινότητα αποτελούν κεντρικό πυλώνα σε αυτήν την εκστρατεία πρόληψης του Κέντρου. Τα στερεότυπα του φύλου και οι αντιλήψεις μας για την ανισότητα των φύλων διαμορφώνονται ήδη από τα πρώτα χρόνια της ζωής του ατόμου, γεγονός που καθιστά απαραίτητες τις παρεμβάσεις που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους.

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν μετά από την σχετική έγκριση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων (Αρ. Πρωτ. Φ13.1 /176409 / Δ2, 21-10-2016). Στις δράσεις συμμετείχαν περισσότεροι από 200 μαθητές που φοιτούσαν στο 5ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας, στο 2ο ΓΕΛ Κερατσινίου και στο 3ο ΓΕΛ Κερατσινίου. Στην προσπάθεια μας αυτή είχαμε πολύ θετική ανταπόκριση, τόσο από τους εκπαιδευτικούς, όσο και από τους μαθητές και τις μαθήτριες. Μέσα από την βιωματική μάθηση, οι μαθητές και οι μαθήτριες ασχολήθηκαν με ζητήματα που αφορούν το φύλο και τις διαφυλικές σχέσεις. Η παρέμβαση υποστηρίζεται ενεργά από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου με τη συμμετοχή μίας ακόμη ψυχολόγου.



RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
bottom of page