top of page

Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού (ΠΕΜΘ) 2017 Δελτίο Τύπου


Σήμερα 7 Νοεμβρίου 2017 ολοκληρώνεται η 25η χρονιά εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (ΠΕΘ) που διοργανώνει κάθε χρόνο η Παγκόσμια Συμμαχία Δράσης για τον Μητρικό Θηλασμό (WABA). Αναγνωρίζοντας τα πολλαπλά οφέλη του θηλασμού αλλά και τις ιδιαίτερες ανάγκες που έχουν οι θηλάζουσες μητέρες και τα βρέφη, και με το σύνθημα «Στηρίζουμε τον θηλασμό- Μαζί!» η ΠΕΘ2017 καλεί όλους τους υποστηρικτές και τους φορείς λήψης αποφάσεων να δημιουργήσουν νέες και στοχευμένες συνεργασίες σε οποιοδήποτε επίπεδο δρα ο καθένας για την προώθηση του μητρικού θηλασμού.

Απώτερος στόχος της συγκεκριμένης παρέμβασης είναι να ενθαρρυνθούν και να διευκολυνθούν οι γυναίκες κατά τον δημόσιο θηλασμό του μωρού τους, κάνοντάς τες να νιώσουν ότι υποστηρίζονται στην επιλογή τους να θηλάσουν από την κοινωνία, την οικογένεια και την εργασία τους.

Η επιστημονική κοινότητα εδώ και αρκετά χρόνια τονίζει τα σημαντικά οφέλη του θηλασμού τόσο για την μητέρα όσο και για το νεογνό. Επιπλέον, σύμφωνα με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (Ατζέντα 2030) ο μητρικός θηλασμός αποτελεί κλειδί για την επίτευξη πολλών από αυτούς τους Στόχους. Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού 2017 επικεντρώνεται συγκεκριμένα σε τέσσερις θεματικές ενότητες που απορρέουν από του δεκαεπτά Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης: α) περιβάλλον και κλιματική αλλαγή, β) διατροφή, επισιτιστική ασφάλεια και μείωση της φτώχειας, γ) επιβίωση, υγεία και ευημερία δ) γυναικεία παραγωγικότητα και εργασία.

Ο μητρικός θηλασμός αποτελεί δικαίωμα κάθε βρέφους και κάθε μητέρας ενώ τα οφέλη από τον θηλασμό αντανακλώνται σε ολόκληρη την κοινωνία συμβάλλοντας στην συνολικότερη ευημερία και ανάπτυξη της.





RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
bottom of page